VÝBORNÉ TVAROHOVÉ BUCHTY
Potřebné ingredience
Suroviny do středního plíšku: 200 g polohrubé mouky, 200 g hladké mouky, malá špetka soli, vrchovatá polévková lžíce moučkového cukru, 2 deci vlažného mléka, 2 lžičky zakysané smetany, 2 žloutky, 8 polévkových lžic slunečnicového oleje, necelá půlka kostky čerstvého droždí, ½ lžičky moučkového cukru do kvásku. Tvarohová náplň: 250 g baleného tvarohu, 2-3 polévkové lžíce moučkového cukru (sladíme podle vlastní chuti), 1 sáček vanilkového cukru, 1 žloutek, 2 lžičky vanilkového práškového pudinku, strouhaná citronová kůra (ta je v náplni důležitá), předem naložené rozinky v rumu.
Postup přípravy
Postup – tvarohová náplň:
Všechny předepsané suroviny, kromě rozinek, spojíme v misce do hladkého krému a než těsto nakyne, vložíme ho do ledničky. Pokud má někdo v buchtách rád náplně hodně, použije dvojnásobnou dávku surovin.
Postup - kvásek: Necháme vzejít kvásek v misce s trochou teplého mléka, cukru, droždí a hladké mouky. (část odebereme s předepsaných surovin na těsto).
Postup - těsto: V míse smícháme suché ingredience a postupně přidáváme zbytek surovin, včetně kvásku. Vymícháme hladké těsto, poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme v pokojové teplotě vykynout zhruba tři čtvrtě hodiny.
Dokončení:
Tohle těsto na buchty je možno vykrajovat pomoučenou lžící přímo z mísy a pokládat kousky na desku poprášenou moukou, kde je prsty roztáhneme na placičku. Do středu každého kousku těsta dáme lžičku tvarohové náplně s rozinkou a konce spojíme.
Uzavřené buchtičky vyskládáme spojem dolů na vymazaný plech. Jednu vedle druhé slabě potřeme ze všech stran olejem, aby se k sobě nepřipekly a klademe je k sobě-viz spodní foto. Asi 15 minut necháme ještě buchty na plechu dokynout. Pak je vložíme do vyhřáté trouby na 180 st. a pečeme asi 20-30 minut dozlatova.
Mezi tím rozpustíme kousek másla a po vytažení z trouby upečené a ještě horké buchty potřeme. Okamžitě je přikryjeme utěrkou a necháme vychládnout. Jsou měkkoučké, vláčné a velmi dobré.
Přeji dobrou chuť.
Pohled na plech upečených buchet.
Postup - naplněné a zavinuté buchty necháme na plechu ještě chvíli dokynout.
Upečené buchty, ještě horké, potřeme rozpuštěným máslem a necháme vychládnout přikryté utěrkou.
Čerstvě upečené a vychládlé tvarohové buchty.
Buchty podle chuti pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým.
Výborné tvarohové buchty
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé